Ансамбълът ни взриви публиката на Световната купа в „Арена Армеец“

„Световно преди Световното първенство в Щутгарт.“ Така президентът на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева определи Световната купа, която се проведе в Столичната зала „Арена Армеец“ от 14 до 16 август. В надпреварата взеха участие рекордните 38 държави, а залата бе пълна с верните и компетентни фенове на гимнастиката у нас.

Ансамбълът ни взриви публиката в „Арена Армеец“ и изигра чисто съчетанието си на обръч и бухалки. Така нашите момичета заслужиха сребро в многобоя с 35,800 точки. За изпълнението си те получиха 18,000 т.

Ден по-рано нашият ансамбъл раздели второто място с Беларус на ленти, като резултатите на двата отбора бяха абсолютно еднакви – и за трудност, и за изпълнение (17,800). Силното изиграване на второто съчетание обаче бе решително за българките да запазят втората си позиция в крайното класиране след Русия. Нашият ансамбъл бе в състав Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Християна Тодорова, водени от треньорката Ина Ананиева.

Общо момичетата спечелиха три сребърни отличия на Световната купа в „Арена Армеец“. Два дни по-късно те подариха златен медал на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Благодарим ви за помощта, която ни оказахте при организацията на състезанието и ви каним да сте по-често наш гост, защото ни носите късмет“, обърна се от името на отбора Ренета Камберова към министъра, който още в началото на годината се запозна лично с новите им съчетания при посещението си на тренировка в зала „Раковски“.

От своя страна Красен Кралев връчи на Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска, Християна Тодорова и старши треньорката Ина Ананиева почетни плакети.

„Вие сте голямата слабост на всички българи. Виждам колко са ентусиазирани хората и по какъв начин приемат вашите резултати. Нека Господ да ви пази и ви желая още по-добро класиране на Световното първенство в Щутгарт“, каза министър Кралев.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email