„Арена Армеец” е напълно готова за Евроволей 2015

Столичната зала „Арена Армеец” е напълно готова за започващия тази вечер Евроволей 2015.  От днес до 18 октомври България е волейбол. За първи път след 34 години страната отново е домакин на Европейско първенство по волейбол за мъже.

В „Арена Армеец” ще бъде излъчен новият шампион на Европа. В столичната зала се играят и мачовете от груповата фаза на българския национален отбор, воден от Пламен Константинов.

„Всичко върви по план. Приключи и последната техническа инспекция на залата. Всичко е готово и очакваме с нетърпение мачовете“, съобщи спортният директор на Евроволей 2015 за „Арена Армеец” Евгени Иванов-Пушката, цитиран от gong.bg.

„Холандците си правиха снимки вътре в залата. Явно бяха впечатлени. Може да сме горди, че имаме такова съоръжение в София, в България. Държавата винаги е помагала, говоря за волейбола, защото нямам информация за другите спортове. Не бихме могли да си позволим само федерацията да организира форум като Европейското първенство“, обясни още Евгени Иванов.

По-рано през седмицата и министърът на младежта и спорта Красен Кралев каза, че „сме напълно сме готови с организацията и с подготовката на Европейското първенство по волейбол, за което искам да благодаря на г-н Данчо Лазаров, на цялата федерация и на всички хора, които не са публично обявени пред вас, но положиха огромни усилия”. „Двете зали – ДКС във Варна и „Арена Армеец” – София, са в готовност за такъв важен форум. За нас е изключително важно за пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво. Нееднократно сме казвали, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме световното първенство през 2018 г. заедно с Италия”, допълни министър Кралев.

Той подчерта, че държавата ще продължи да помага на волейбола у нас, защото това е най-успешният роден колективен спорт, превърнал се в социален феномен, който изключително много вълнува българската нация. Затова Кралев призова всички почитатели на волейболната игра да подкрепят националите като гледат на живо мачовете в София.

„Искам да призова феновете да напълнят зала „Арена Армеец” през следващите дни, за да може наистина да отвърнем на волейболистите със същата грижа, с която и те се отнасят към нацията, за тяхното старание, мъжественост и отговорност, с която те подхождат към всички срещи до момента”, завърши Кралев.

За Евроволей 2015 билетните каси на зала „Арена Армеец” ще работят от 9:30 до 21:30 часа през делничните дни и от 12:00 до 21:30 часа през уикенда. Билетите за София са в продажба и в мрежата на ticketportal.bg. В мачовете от група А България среща Германия (9 октомври), Чехия (10 октомври) и Холандия (11 октомври). В продажба са и пакетни билети на атрактивни цени.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email