„Арена Армеец” очаква децата на Европа

Столичната зала „Арена Армеец” очаква децата на Европа, които участват в тринадесетото издание на Международния конкурс Детска Евровизия 2015. Официален домакин на финалния сепктакъл на 21 ноември 2015 година в „Арена Армеец” е Българската национална телевизия. Събитието се организира от Европейският съвет за радио и телевизия (EBU), който обединява обществените телевизии на 74 държави. Българското домакинство ще премине под мотото #discover (#откривай), като енергията на посланието  е насочена към откриването на нови светове, мечти и приятели. България като домакин ще даде ново поле за изява на младите таланти на Европа и ще ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.

Финалният концерт на Международния песенен конкурс Детска Евровизия е предшестван от „евроседмица” от 15-ти до 21-ви ноември 2015 г., в рамките на която всички участници и придружаващите ги делегации ще имат възможността да се запознаят със страната ни, да посетят забележителности на София и да подготвят своето представяне.

Млади певци от 17 държави ще вземат участие в Детската Евровизия 2015. Това прави тазгодишното издание на песенния конкурс с най-силната конкуренция от 2007 година насам. За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Дания. 30 страни са участвали през годините в Детската Евровизия. Събитието е излъчвано и в далечни страни като Австралия и Аржентина.

Досега България е участвала четири пъти в надпреварата:

2007 г. с Бон-Бон;
2008 г. с Кръстияна Кръстева;
2011 г. с Иван Иванов
2014 г. - Крисия, Хасан и Ибрахим.

„Цветът на надеждата” е песента, с която Габриела Йорданова ще представи България на финала на Детска Евровизия 2015. Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи. Талантливото момиче от Русе, което спечели зрителите по време на националната селекция,  ще бъде подкрепено на сцената от Иван Стоянов – вторият финалист от конкурса, който ще се включи в изпълнението.

Съгласно традициите на Детската Евровизия, всяко издание на конкурса има свой химн, който се изпълнява от всички участници и специални гости от страната-домакин. Песента на тазгодишното издание на Детската Евровизия носи названието „Discover”. Автори на музиката са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьорът на шоуто на Детската Евровизия – Гордан Бонело. Текстът е написан от  Мат Мушу, а от сцената в зала «Арена Армеец» песента ще прозвучи в изпълнение на всички участници в конкурса, детския хор на БНР и българските звезди от Детска Евровизия 2014 – Крисия, Хасан и Ибрахим.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email