Близо 500 джудисти се състезаваха в „Арена Армеец“ на Европейското първенство за кадети

В столичната зала „Арена Армеец“ се проведе Европейското първенство по джудо за кадети до 18 години. Три дни близо 500 състезатели от 42 държави спориха за медалите, като България бе представена от 10 джудисти при юношите и 7 при девойките.

Първенството бе открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. На официалната церемония присъстваха още Сергей Соловейчик – президент на Европейския съюз по джудо, както и председателят на родната федерация Иван Михалев. В залата като гост беше и президентът на Международната федерация по джудо Мариус Визер.

„Горд съм, че България организира едни от най-престижните форуми по джудо на Стария континент. През февруари бяхме домакини на Европейската отворена купа за мъже и жени, а днес приемаме Европейския шампионат за кадети до 18 годишна възраст. Това е огромно доверие към нашите организаторски способности и професионалната работа на Българската федерация по джудо, каза министър Кралев по време на откриването. – През последните години родните джудисти показаха отлична подготовка на големите международни форуми, което увеличи популярността и социалната значимост на този спорт сред децата у нас.”

Министерството на младежта и спорта обезпечи лицензионната такса за домакинството ни в размер на 15 000 евро и отпусна 60 000 лева за наема за „Арена Армеец”.

Европейски шампион в категория до 55 кг стана нашият състезател Денислав Иванов. Иван Стефанов пък спечели бронзов медал в категория до 81 кг.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email