Васко Василев пред 12 000 в „Арена Армеец”: Егати залата

Виртуозният цигулар Васко Василев изправи на крака над 12 хиляди зрители в най-голямата зала в България – „Арена Армеец“, снощи. За първия му самостоятелен концерт в зала с мащаба на „Арена Армеец” дойдоха негови приятели, музиканти от целия свят, а в публиката беше и дивата на българската музика Лили Иванова.

„Егати залата“. И в моите най-големи мечти не съм си мислил, че ще свиря пред 12 хиляди човека Паганини сам на цигулка. Вдъхновението за този концерт и смелостта да го направя сам дойде от Лили Иванова”, сподели Васко Василев със зрителите, препълнили „Арена Армеец”.

И докато пълната тишина по време на изпълненията се редуваше с бурните аплодисменти, неусетно преминаха почти  3 часа. Време, в което Васко Василев не просто свиреше, а летеше на сцената със своята цигулка. Степ под съпровода на цигулка с танцьор от Австралия, нежно пърхаща пеперуда в лицето на балерина от Берлин, латино с музиканти от Малага и японска класика, която Васко Василев слушал във влаковете в Страната на изгряващото слънце „разходиха“ публиката до различни кътчета на планетата. Операта заменяше фламенкото, Кармен – Турандот, а Паганини – Пако Де Лусия.

Енергията на красивата музика бе подсилена от танца на едни най-добрите балетисти на „Ковънт гардън“ и Берлинската Щатсопера. За спектакъла на виртуозния цигулар пред многохилядната арена излязоха музиканти от Токио до Малага. Сред тях бяха и испанците от „Чамбао“.

„Бяхме „one big familу“ на сцената. Това беше наистина най, най-хубавото. Толкова любов имаше и на сцената, и в публиката. То някак си тръгна по вода и си вървеше по вода”, каза виртуозният цигулар.

За да чуят Васко Василев, бяха дошли почитатели от цялата страна, но само шестима получиха шанса да се срещнат с любимия си цигулар след концерта.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email