Гришо се разплака пред 12 000 в „Арена Армеец”: С вас съм и никога не съм ви напускал!

Искам да благодаря на цяла България за подкрепата, каза Григор Димитров, след като победи приятеля си Гаел Монфис

СНИМКА: ДИЕМА СПОРТ

Григор Димитров победи своя приятел Гаел Монфис с 6:3, 6:4 в демонстративния мач между двамата в изпълнената до краен предел столична зала „Арена Армеец”.

В интервюто след мача най-добрият български тенисист бе обзет от силни емоции и очите му се напълниха със сълзи. „Исках да се случи тоя мач, много го исках. Беше чудесно, благодаря на всички, че дойдохте. Надявам се в най-скоро време пак да играя в България. В момента трябва да почина няколко дни. В момента е много важно да се подготвя добре за другата година”, каза Гришо.

„Вълнувам се изключително много. И аз съм с вас и никога не съм ви напускал. Искам да благодаря на цяла България за подкрепата. Надявам се скоро време да покажа още по-добра игра не само на себе си, но и на вас. Стоите дълги нощи да гледате някои от моите мачове”, добави Григор.

На изградения корт в „Арена Армеец“ българинът и французинът сътвориха тенис шоу за препълнените трибуни, където места бяха заели около 12 000 зрители.

Гришо обърна първия гейм, след като изостана 0:40. Малко след това при 1:1 Монфис пак не успя да пробие при налична възможност, но при втория си шанс той не сгреши за 2:1. Заради демонстративния характер и двамата понякога излизаха извън рамките на официалните правила. Така например Григор прекочи мрежата, за да стресне Монфис в неговото поле и да му „попречи“ да върне една топка.

Публиката оценяваше по достойство шоуто и щедро възнаграждаваше и двамата с овации. Вторият сет бе по-равностоен като и двамата печелеха геймовете си убедително. Все пак при 4:4 Димитров взе подаването на съперника и след това затвори мача.

Монфис не пропусна да благодари на българската публика. По време на двубоя пък напълно импровизирано се разигра любопитен момент, при който французинът даде ракетата си на малчуган подаващ топките, и той направи няколко разигравания с Гришо.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email