МФВС награди олимпийците ни с 3 079 800 лева

На официална церемония в Тренировъчната зала на „Арена Армеец София“, Министерството на физическото възпитание и спорта раздаде чекове за 3 079 800 лева на медалистите и призьорите от олимпийските и параолимпийските игри в Лондон и треньорските им щабове. Официални гости на церемонията бяга министърът на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, председателят на БОК г-жа Стефка Костадинова, зам.-министърите на физическото възпитание и спорта г-н Иван Ценов и доц.

Лазар Каменов и изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор г-н Дамян Дамянов. Бяха раздадени и премии на младите състезатели, които представиха силно страната ни на различни международни форуми и състезания за юноши и девойки през 2012 година. Общо 41 младежи и 37 треньори си разделиха сумата от 157 800 лева. „Министерството на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор желаят да изкажат своята благодарност към всички вас, които дадохте достатъчно от себе си на Олимпийските игри.

Оттук нататък нещата отново са във вашите ръце, на вашите треньори и ръководителите на федерации, които по най-добрия начин да могат да проведат подготовката за следващите Олимпийски игри“, каза министър Свилен Нейков. „В изминалия период ние се опитахме да изградим националните спортни бази, да подобрим условията за подготовка, както и вашите месечни премии, за да бъдете по-спокойни и да насочите усилията си към тренировките.

Мисля, че всичко това, съвместно със спортния тотализатор и в координацията с Българския олимпийски комитет, успяхме да го осъществим в годините, така че да решим всички ваши проблеми.“ Йордан Йовчев, който ще има бенефис в „Арена Армеец София“ на 23 февруари, в словото си отличи параолимпийците ни: „Това, което правят те, трябва да ни впечатлява всички. Поклон пред българските параолимпийци.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email