ШВЕДСКАТА ГРУПА ROXETTE ПОДЛУДИ ЗАЛА “АРЕНА АРМЕЕЦ”

Шведската група ROXETTE изправи на крака близо 13-те хиляди фенове в зала “Арена Армеец”. Звездният дует побърка българските почитатели с незабравимите си хитове. В края на концерта феновете буквално изригнаха за което бяха уважени от Мари Фредриксон и Пер Геслее с още няколко хита.
Дългоочакваното шоу което е второто посещение на ROXETTE в България е част от новото турне по повод тяхната 30-годишнина. За младите фенове на рок и поп музиката, припомняме,че В края на 80-те, Мари и Пер са вече световноизвестни и трупат мултимилионни хитове. Сензация в класациите е и по-твърдото заглавие “Joyride”. Това е и първото номер едно парче на групата в САЩ. Звученето се запазва и в следващите “The Big L.” и “Church Of Your Heart”.
Албумът Joyride излиза през пролетта на 1991 г. и е доста по-солиден като звучене от първия. Следват няколко челни места в класациите и групата се оттегля за кратка почивка преди да се заеме с нови записи в студио.
Мари и Пер се завръщат триумфално в началото на 1994 г., когато излиза албумът им Crash! Boom”! Bang!. Тотален хит става първият сингъл от албума – “Sleeping In My Car”. Силните и завладяващи вокали на Мари и изтънчената китара на Пер са доказателство за дългия път на дуото от първите успехи с The Look през 1988 г. В този албум стилово се откроява песента “Run To You”, която завладява безапелационно радио ефира в Европа.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email