Гимнастичките ни зарадваха цяла България от Арена Армеец София

„Арена Армеец София“ стана домакин на едно от най-грандиозните състезания в световната художествена гимнастика – турнира за Световната купа, категория А. Националният ансамбъл на България за жени спечели златния медал в съчетанието с пет чифта бухалки и накара цял един народ да се гордее с постижението им. Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки и взеха второ злато след това в многобоя, проведен на 4 май.Те изпълниха страхотно и без грешки своята композиция.

Българките в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова оставяха без дъх цялата зала, приковала поглед в невероятното им изпълнение. Сред присъстващите на триумфа на нашите момичета бе и министърът на спорта Петър Стойчев, който аплодираше на крака впечатляващото им представяне. На второ място остана Испания със 17.300 точки, а на трето – Беларус с 16.700 точки.

Равносметката за представянето на златните ни момичета на изминалия турнир, проведен в „Арена Армеец” е следната: 8 медала – 3 златни, 4 сребърни и 1 бронзов, спечелени от националния отбор на на България на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, категория А в София. Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева, която бе втора в многобоя, на финалите взе титлата на лента, стана втора на обръч и топка и трета на бухалки. Можете да разгледате богатата ни фотогалерия.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email