Йордан Йовчев ще направи бенефиса си в Арена Армеец София

Легендарният Йордан Йовчев ще направи своя бенефис в най-модерното спортно съоръжение в България – Арена Армеец София. Великият български спортист е рекордьор със своите шест поредни олимпиади от 1992 до 20012 и има 4 олимпийски медала – един сребърен и три бронзови. През 2001 и 2003 година става двоен Световен шампион на земя и халки, а през 2002 – двоен Световен вицешампион в същите дисциплини.

Спектакълът на 23 февруари ще се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и кметa на столицата – Йорданка Фандъкова, и с финансовата подкрепа на Корпоративна търговска банка АД и Застрахователно АД „Виктория“, и е с благотворителна цел. Събраните пари от билетите, ще отидат за развитието на българската гимнастика.

Организаторите от „24/7 Event Company“ са подготвили 85 минутно зрелище от най-високо художествено и спортно качество, по сценарий на легендарната спортна журналистка Вера Маринова-Аткинсън, позната като хроникьорът на олимпийските игри. Програмата ще включва множество изненади и впечатляващи изпълнения на спортисти, акробати и музиканти. Йордан Йовчев – България – 4 олимпийски медала. Сандра Исбашa – Румъния – двукратна олимпийска шампионка.

Мариан Драгулеску – Румъния – осемкратен световен шампион. Александър Шатилов – Израел – носител на отличия от последните световни и европейски първенства. Красимир Дунев – България – вицеолимпийски и европейски шампион. Енчо Керязов – България – цирков акробат и еквилибрист. Ана-Мария и Антонио Папазов – България – световни шампиони по аеробика. Трупата на Нешка Робева. Участници от националните отбори по спортна и художествена гимнастика.

Българска федерация аеробика. Българска федерация скокове батут Спортни клубове по акробатика – ЦСКА и Локомотив Русе. Зад кулисите на този внушителен спектакъл стои Калоян Лалев-Кайо. Зад неговото име стоят и редица успешни проекти и продукции като „Влизането на България в ЕС“, „Откриването на Арена Армеец“, Спортист на годината 2010, 2011, 2012, и много други.

Бенефисът ще се проведе един ден преди четиридесетгодишния юбилей на Йордан Йовчев, с който той ще отпразнува края на спортната си кариера и ще направи последен поклон пред българската публика. Деца до 7 години могат да посетят събитието без билет, но задължително с придружител и попълнена Декларация, която може да изтеглите от тук.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email