Пътят на Данчо Йовчев завърши в Арената

Първото грандиозно събитие в „Арена Армеец София“ за 2013 година вече е факт. С гордост отбелязваме, че то е изцяло българско и с още по-голяма гордост казваме: „Честит рожден ден, Данчо и на добър час!“ Простете ни краткия лиричен увод, но снощи Залата отново бе прекрасна и пълна с настроение. 12 000 души дойдоха да видят гиганта на българската гимнастика Йордан Йовчев в последното му шоу на халки и успоредка. „Пътят“ започна в 20:00 часа и щеше да продължи точно час и половина.

Това обаче не се случи и невероятното шоу завърши след 22:00 часа. Причината обаче не бяха организационни проблеми, защото такива на практика нямаше, а любовта на хората, които си казаха дълго „Чао“ с Йовчев. Шоупрограмата разказа историята на Данчо от детството му до последните Олимпийски игри в Лондон. Документален филм на медийния куб връщаше хората назад във времето до Игрите в Барселона, Атланта, Сидни, Атина и Пекин. Автор на спектакъла е Вера Маринова-Аткинсън, а на спортната площадка излязоха представители на всички гимнастически спортове.

Специални гости бяха имена като Юри Кеки, олимпийският шампион от Атина на висилка Игор Касина, гимнастиците Артьом и Томас. Видяхме феерията на Ансамбъла на Нешка Робева, както и страхотни съчетания от ансамбъла ни по художествена гимнастика, Силвия Митева и Диляна Проданова. В шоуто участваха и най-добрите български състезатели по спортна гимнастика, сред които Александър Батинков, Ярослав Вовк, Ралица Милева, певците Поли Генова, Орлин Павлов и Goodslav, спиращите дъха танцьори на Makosa Nostra и други. Точно преди началото на спектакъла, фенове от трибуните разпънаха транспарант, който гласеше точно това, което всички си мислиха по време на цялото шоу: „България ти благодари!“.

В края на събитието всички състезатели се събраха в центъра на терена и отдадоха своята почит към гениалния български спортист, а той направи една почетна обиколка около тях. Всичко свърши със сълзи, както от радост, така и от тъга, както на фенове, така и на Данчо. За нас беше чест, че „Арена Армеец София“ се напълни в името на само един български спортист и си пожелаваме това да се случва по-често. Снимки от шоуто може да видите в галерията. Ако искате да сте винаги в час с новостите в Арената и да имате възможност лично да ни попитате нещо, следете ни в Twitter, а вече и в официалната ни Facebook страница.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email