XIX-ти Национален шампионат „Спортът – достъпен за всички деца”

Днес 25 април 2013 година в зала „Арена Армеец” София, Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи и основният партньор на федерацията Министерство на труда и социалната политика – Фонд „Социална закрила”, Министерство на физическото възпитание и спорта и Столична община, с любезното домакинство на зала „Арена Армеец” се организира Деветнадесетия национален шампионат за деца лишени от родителски грижи. Участниците в шампионата са над 450 деца от 37 дома и клубовете „Широко сърце” от цялата страна.

Събитието се провежда под мотото „Спортът – достъпен за всички деца”. Участниците премерят сили в шест вида спорт – лека атлетика, футбол, тенис на маса, бадминтон, баскетбол и волейбол. Най – оспорвана е битката за медали между децата възпитаници на „Христо Райков” – Габрово, „Надежда” – Белоградчик, „Димчо Дебелянов” – Силистра, „Милосърдие” – Лом, „Асен Златаров” – Якуруда, „Петър Димитров” – село Първомай и „Княгиня Мария Луиза” – Пловдив, чиито възпитаник Лили Георгиева ще бъде наградена като най- проспериращ състезател.

Наградата ще й връчи г-н Анатоли Илиев – председател на БСФДЛРГ. По случай 10 годишнината от създаването на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи всеки от участниците получи за спомен фланелка с логото на събитието. На ръководителите на домовете-участници беше подарен специално издаден за случая алманах, описващ дейността на федерацията за изминалите 10 години и постигнатите успехи при интегрирането на децата в риск чрез системни спортни занимания. За доброто настроение на участниците и гостите имаше подготвена специална шоу програма с изпълнения от популярни мюзикъли, рап музика, циркови артисти и много други.

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email