ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТАЕКУОНДО СОФИЯ ОУПЪН 2017

SOFIA OPEN 2017

Организатор: Таекуондо клуб Рамус и Българската федерация по таекуондо – олимпийска версия

За четвърта поредна година София ще бъде домакин на най-голямото състезание по таекуондо, организирано в България. Четвъртият международен турнир по таекуондо „София Оупън“ 2017 е и едно от най-големите събития, свързани с този спорт в Европа.  Турнирът се организира от Таекуондо клуб „Рамус“ съвместно с Българската федерация по таекуондо – олимпийска версия.

За пръв път в България се организира таекуондо състезание, което е включено в календара на Световната таекуондо федерация и на Европейския таекуондо съюз. Събитието е ранкингово и носи точки за директна квалификация за олимпийски игри, както и за поставеност на състезателите с най-много ранкинг точки при международни турнири.

Близо 1200 участници от 40 държави ще премерят сили в олимпийската версия на таекуондо на 04 и 05 март 2017 г. в столичната зала „Арена Армеец“.

Всяка година освен традиционните участници от балканските държави специално за събитието пристига  отбор от Южна Корея, чийто треньор (Джешик Ким) е световен шампион от Мадрид 2005 г. Събитието започва в 9,00 ч., а входът е свободен и всички приятели на спорта и на бойните изкуства са добре дошли.

В надпреварата се очаква да вземат участие състезатели от Европа, Азия и Съединените щати.

Организаторите на състезанието са осигурили за участниците от всички възрастови групи да използват изцяло електронно-сензорна екипировка (нагръдници и каски) за отчитане на точките. В последните години Световната таекуондо федерация налага подобен тип екипировка с цел по-обективно отчитане на генерираните точки и елиминиране на допускане на съдийски грешки.

Билетите:

За деца до 5 г. – безплатно

Цена: 5 лв. на ден

Виртуален тур

Бюлетин

Запишете се за нашия бюлетин

Email